Är det flykt jag befinner mig på?

Fick frågan igår av en vän ”Jag har sett att du njuter att vara på flykt men var flyr du ifrån eller till?”

Jag ser inte min resa som en flykt, inte heller känns det som en, utan det är mer en barndomsdröm som jag upplever och lever ut. Eller????

I skrivande stund så befinner jag mig på Phi Phi Island i Thailand. En plats med en underbar energi och atmosfär som jag trivs i ?. En magiskt vacker plats där jag känner livskraften och kreativiteten flöda inom mig. En plats för liv och rörelse samtidigt som den utstrålar för mig en plats för rekreation och återhämtning.

Tanken på flykt har inte lämnat mig, den ligger där i bakgrunden av mina tankar och på något sätt gnager, och eftersom det funkar bäst för mig att skriva för att komma till klarhet så är det så klart det jag gör 😉

Så länge som jag kan minnas så har jag haft en önskan och längtan ut i världen, en längtan efter att hitta den plats där jag fullt ut kan känna att det är precis denna plats jag letat efter.

Om den platsen finns i den fysiska världen eller om det är en plats inom mig vet jag inte ännu. Jag känner bara känslan inom mig att jag ska vidare, söderut och österut.

Kanske är det flyr till något jag gör? Men flyr låter så drastiskt, jag kan inte riktigt connecta med ordet…..

det är mer av ett driv, en kraft som för mig framåt och vidare, en rastlöshet som bara dämpas av att jag rör på mig. Det har varit likadant även hemma i Sverige. Jag har som mest energi och är som mest kreativ när jag rör på mig, förflyttar mig mellan olika platser. Att vara för länge på en och samma plats skapar en känsla av bedövning och som att jag är bortdomnad.

Min energi behöver få flöda fritt, den behöver rörelse och variation.

Måndag-fredag jobb är inte något som passar mig, inte heller regelbundna arbetstider. Att befinna mig i en sån struktur är som att sakta strypa mig själv.

Frihet, flexibilitet och variation är A&O för att jag ska må som bäst.

Idag förstår jag detta, bejakar det och värnar om det, men under min uppväxt så var det oftast en belastning och en börda att inte ”passa in” eller vara ”normal”.

Att ständigt ha denna känsla och längtan inom mig har även betytt att jag under större delen av mitt liv valt att leva och att vara ensam, jag har ofta setts som den där ”outsidern” som klarar sig själv och går sin egen väg.

Relationer har inte riktigt fungerat då jag hittills inte mött en partner som speglar mig och har samma längtan inom sig, och för mig att vara i en relation där vi inte är equal och på samma plats i livet har hittills varit som att sakta strypa mig själv, min livskraft och min kreativitet.

För många kan mina val i livet vara provocerande och extrema, för mig är dom nödvändiga. Mitt sätt att leva mitt liv kan trigga många rädslor, fördomar, tankar och känslor hos andra, samtidigt som det i stället kan vara inspirerande för andra, allt beror helt på vilken plats i livet du som mottagare befinner dig på.

Personligen så ångrar jag inte ett enda val jag gjort i livet.

Många val är gjorda i 100% medvetenhet, andra i 100% omedvetenhet, och alla har dom tillsammans fört mig till exakt den plats jag befinner mig på idag, så hur ska jag kunna ångra något av dom?

Så flykt. Flyr jag från något? Eller till något? I så fall så vet jag idag inte från vad eller till vad.

Jag tror jag är mer ute på en skattjakt där skatten är att finna delar av mig själv. Delar som jag finner i mötet med andra människor, platser och upplevelser. Mina val i livet har fått och får mig att växa som individ, det får mig att komma närmare mig själv, att älska mig själv och all nya sidor av mig som jag upptäcker. Det är just i mötet med andra som jag möter och finner mig själv på djupare plan.

En dag kanske jag möter/finner den individ som verkligen speglar alla delar av mig, eller befinner mig på den plats som jag letar och längtar efter och jag kanske kan känna en känsla av ”mission accomplished” inom mig.

Eller så hittar jag till den platsen inom mig själv.

Men just nu där jag är i livet så är det genom att göra denna resa som jag har möjligheterna att finna vad det än är jag längtar efter, en person, en fysisk plats, en plats och känsla inom mig, eller så kanske det är allt av det, eller något helt annat.

Under tiden så fortsätter jag att följa min dröm och längtan, jag fortsätter att låta flödet föra mig vidare till olika magiska platser i världen, på flykt från eller till något, eller bara en väldigt stark längtan och drivkraft vidare, idag spelar det ingen roll för mig vilken drivkraft som ligger bakom, en dag kommer jag att förstå allt av vad och varför. Jag kommer att ha alla bitar på plats i mitt livspussel och alla frågor besvarade.

Och tills dess så är min önskan att jag på något sätt berört dig, antingen genom att trigga dina rädslor och fördomar eller genom att inspirera dig. Bara något väcks inom dig som för dig vidare i din utveckling så har jag ”lyckats”.

Kanske ses vi någonstans ute i världen.

Namaste ???

1 tanke på “Är det flykt jag befinner mig på?”

  1. Jaa du Kia, Själssyster, så många tankar och funderingar som jag, åter igen, kan skriva under på.
    Hur ser jag när jag flyr? Hur ser jag när jag istället drivs av min inre längtan efter meningsfullhet och att få bidra till Livet, till Världen? Så lätt att bli påverkad av det yttre och andra människors kommentarer, frågor och råd. Var är jag i detta? Vad är jag i detta? Hur svårt det än är, hur många jag än gör besvikna, så måste jag gå på vad min kropp och hjärta visar mig. Är jag väldigt egoistisk??
    Det rör runt i min kropp, just nu så många ”jag vet inte”. Ingen riktning, ingen mening med något…… Vad är det som ska tas bort, vad ska vara kvar och vad nytt är på väg in i mitt Liv????

Lämna ett svar